Неделя, 07 Август 2022 г.

Гордост: Силистренски ученик с медал от световно по IT

Възпитаникът на ПМГ "Свети Климент Охридски" Михаил Илиев донесе сребърен медал за България от най-голямото световно ученическо състезание по информационни технологии.

Единайсетокласникът се класира втори в категорията PowerPoint на световния шампионат за Microsoft Office Specialist (MOS) за 2022 г., който се проведе в Анахайм/Калифорния, САЩ от 24 до 27 юли.


В 20-то издание на състезанието участваха състезатели от повече от 100 държави. Ученици и студенти на възраст от 13 до 22 години се състезаваха с връстници, за да докажат уменията си в Microsoft Word, Excel и PowerPoint и завършиха с най-популярното състезание за технологични умения в Microsoft Office – и единственото, одобрено от Microsoft от създаването му през 2002 г.

В категория Microsoft PowerPoint® (приложения на Microsoft 365 и Office 2019) първото място грабна Тристан Паскуера от САЩ, а трети остана Химаниш Ангриш от Канада.

За Световното първенство Михаил е бил подготвян от старши учителят по Информатика и информационни технологии в ПМГ "Свети Климент Охридски" Искра Николова.

Facebook коментари