Четвъртък, 02 Февруари 2023 г.

Атакуваха бизнеса на Марешки с коктейл "Молотов"

Информация Блитц
С коктейл "Молотов" е била атакувана една от аптеките на бизнесмена Веселин Марешки, който имаше апетити за приватизацията на силистренската поликлиника. Екшънът в обекта, който се намира в двора на болницата "Св. Анна" във Варна, станал късно вечерта в неделя.
В момента на атаката е нямало хора в аптеката. Строшено е панорамното стъкло на обекта, вътре огънят е унищожил рафтове с лекарства и обзавеждане, съобщиха от полицията в града.

Сигнал за случилото се бил получен в пожарната около 23,30 часа. Първоначалната версия била, че огънят е причинен от ел. неизправност, пише "Позвънете". След проведения оглед обаче, между счупените стъкла била намерена бутилка със запалителна течност.

По случая се води разследване.

"Никой не си направи труда да ме уведоми за случилото се. От медиите научих. Щетите ми са минимални - за около 2000 лв.", обясни бизнесменът Веселин Марешки. Той добави, че няма представа кой може да стои зад атаката и нямал причини да се съмнява, че то е свързано с бизнеса му. "Категорично заявявам, че не съм получавал заплахи от никого", каза още Марешки.

Той добави, че в никакъв случай не може да се говори за някаква масирана атака срещу него, тъй като за 19 години се е случвало 4 или 5 пъти да има инцидент с негови обекти.

Бизнесът с "нискобюджетни" аптеки на общинския съветник Марешки е изключително дискутиран в морската столица. Богатството на Веселин Марешки е трудно да се оцени, но предполагаемата му стойност е около 95 милиона лева.

Бизнесменът е собственик на 2 фирми за търговия с фармацевтични и козметични стоки – "Лиафарм" и "Варна фарма холдинг". Освен с фармацевтика, бизнесменът се занимава и със троителство. Посредством фирмата "Варна фарма холдинг" притежава 100% от Медицински център "Младост". Посредством сестра си пък, притежава 98% и в трета фармацевтична компания – "Юникомс фарма", управлявана от Дилбер Вайсалова.

Фирмата "Варна фарма холдинг" притежава над 70 аптеки на територията на град Варна под името "Марешки". Посредством същата фирма, бизнесменът притежава и "Диджител", занимаваща се със строителство и дизайн. Освен досега споменатите фирми, бизнесменът е собственик и на "Юнисофт солюшънс" ЕООД и "Тракия-ТД".

Майката на Марешки – Веска пък притежава регионалния всекидневник "Черноморец".

Основна част от бизнесът на Марешки е във фармацевтичната сфера, но покрай навлизането му в политиката, получи право на строеж на доста апетитни места в центъра на Варна.

Скандал избухна, когато чрез корупционни схеми, фирмата му "Диджител" спечели кандидатура за строителство на блок в идеалния център на Варна. По повод политическата кариера на бизнесмена, ДАНС и Варненска Окръжна прокуратура започнаха проверки на фирмите и разследване за купуване на гласове.

Варненската групировка, контролираща бизнеса в града – ТИМ неведнъж е заставала зад гърба на Марешки. Знае се, че началото на бизнеса на варнернския бизнесмен се осъществява основно с помощта на ТИМ.

Facebook коментари