Неделя, 07 Август 2022 г.

Фондация преобрази Детското отделение в силистренската болница

Детското отделение на болницата в Силистра е следващата цел на проекта "Светулка" на фондация "За доброто", съобщи за БТА Поли Троянова от екипа на фондацията. Проектът е насочен към обновяване на отделения в редица лечебни заведения в страната. Целта е промяна на емоционалната среда за лечение на малките пациенти.

Болницата в Силистра вече завърши основен ремонт в отделението и се очаква творците от фондацията да нанесат финалните щрихи. Те предвиждат да изрисуват стените в болничните стаи с мотиви от джунглата и да оборудват помещение, в което децата да могат да учат, да играят и да се забавляват. "То ще бъде цветно, весело, абсолютно различно от болнична среда. Всички проучвания, които изследват успешното лекуване на децата, говорят за това, че средата е от голямо значение и е необходимо психологически децата да искат да оздравеят", каза Поли Троянова.

От фондацията допълват, че чрез проект "Светулка" искат да накарат институциите, които имат отношение към детското здравеопазване, да влязат в ролята на добра и загрижена за децата си държава.

Facebook коментари