Неделя, 07 Август 2022 г.

Областни и зам.-областни управители от страната подкрепиха изграждането на мост над река Дунав при Силистра

Работни групи от областни управители и техните заместници започват работа по направление на ВиК, европроекти, пътна инфраструктура и енергийна ефективност. Решението е взето на втората експертна работна среща на областни и зам.-областни управители от страната, организирана по инициатива на шуменския областен управител Владимир Йолов. В срещата взе участие и заместник-областният управител на Силистра Минчо Йорданов.

"Целта е да постигнем по- голяма оперативност и разделение на отговорностите, за да може заедно да постигнем по-бързи резултати по решаване на проблемите", заяви Владимир Йолов. Срещите ще се провеждат онлайн всяка седмица и ежемесечно по области, а всеки месец онлайн и с Министерския съвет.

"Важно е да решаваме проблемите стратегически, а не на парче. Тези срещи ни дават възможност за координация и заедно да търсим устойчиви решения и ефективни резултати", заяви областният управител на Габровска област Ралица Манолова.

Още днес всички областни управители ще изпратят писмо до Министерството на туризма с конкретни предложения- областните управители да могат да прилагат конкретни политики по отношение на туризма и местните дейности в тази сфера и представянето на различни събития.

По време на срещата е получена подкрепата на областните управители за разширяване на Ришкия проход и отваряне на Върбишкия проход, както и за изграждане на мост над река Дунав при Силистра.

Facebook коментари