Неделя, 07 Август 2022 г.

Отборът от Дулово се отказа от Трета лига заради липса на пари

Футболен клуб Дулово 2006 от едноименния град в Област Силистра се отказа от участие в Североизточната Трета лига. Окончателното решение е факт само месец след като от клуба обявиха завръщането си в аматьорския елит. Причините за стопиране на проекта разкри пред Sportal.bg президента на клуба Сонер Ахмед, който е и общински съветник.

"Проблемът, който ни спира е финансов. Имаме много малко пари, които обаче няма да са достатъчни. Финансирането на клуба е от общинския бюджет. Ще получим нужните средства от него, но едва към края на полусезона. До тогава обаче ще са ни необходими пари за текущи разходи, но няма откъде да ги набавим. За това взехме решение да се откажем от участие в Трета лига. Съжалявам, че така се получи, защото бяхме селектирали добър отбор, който щеше да играе съществена роля в първенството. Освобождаваме футболистите за да могат да си намерят отбори. Все пак трябва да се издържат и помагат на семействата си. Догодина със сигурност ще сме в Трета лига, защото още през тази, ще бъде гласуван добър бюджет за клуба. От следващия месец започваме ремонт на стадиона", заяви Сонер Ахмед.

ФК Дулово 2006 завърши сезон 2021-2022 година на първо място в първенството на Област Силистра, спечелвайки всичките си 17 мача. Вече близо две десетилетия обаче е встрани от аматьорския елит.

Facebook коментари