Събота, 03 Юни 2023 г.

Силистренски деца влязоха в ролята на местни депутати и взеха важни за града решения

Днес на 19 юли 2022 година за десета поредна година Общинският съвет Силистра отвари вратите си днес и откри традиционната Детска сесия, провеждана като съвместна инициатива с Летен клуб по интереси "Театър и приключения" с ръководител Лилия Маркова и участието на д-р Мария Димитрова – Председател на Общински съвет Силистра.

Както винаги досега участниците в летния клуб са подготвили сами дневния си ред, както и темите, които ще внесат за обсъждане и предлагане на истинските общински съветници, за да се подобри живота на всички граждани в областния град. Те са събрани на различна възраст и градове, с различни виждания за подобрения според техните нужди. Проведена по всички правила, по които работят общинските съветници на Силистра- тази Детска сесия ще покаже акцентите на онова, което виждат най- малките граждани, защото понякога това е и най- точната отправна точка за размисъл на големите.

Председателят на Общинския съвет- д-р Димитрова, винаги е имала изключително отговорно отношение към мненията на децата и юношите и е поставяла за разглеждане пред истинските съветници детските предложения, каза Лилия Маркова.

Заседанието се проведе при следния дневен ред,единодушно гласуван на таблетите на съветниците от Общински съвет-Силистра:

1. Предложение за облагородяване на общинските улици;
2. Предложение за издаване на сборник с информация и снимки на "Летни клубове по интереси- 2012-2022
3. Предложение за изграждане на Силистренски приют за животни;
4. Предложение за създаване на детски кът "365 дни интересни занимания" – бивша дискотека "Тойота".

Facebook коментари