Вторник, 06 Декември 2022 г.

Областна дирекции "Земеделие" в Силистра вече е с удължено работно време

17 областни дирекции "Земеделие", включително и тази в Силистра вече са с удължено работно време от 08:00 часа до 18:00 часа, стана ясно от прессъобщение на Министерския съвет.

Това е резултат от инициативата на вицепремиера по ефективно управление Калина Константинова с цел улесняване на гражданите и бизнеса да заявяват и получават услуги и информация в удобно за тях време в Центровете за административно обслужване, се казва още в съобщението.

"Едно от най-неприемливите неща за хората, свързано с държавната администрация, бе, че работното време на гишетата съвпада с тяхното и за да свършиш определена работа, се налага да си вземеш половин ден отпуск. Затова решихме, че удължаването на работния ден на обслужващите офиси, както и гарантирането на непрекъсваем работен режим, ще даде възможност на гражданите да използват своята обедна почивка, за да си свършат работата, или да дойдат преди или след края на работния си ден", коментира още ресорният вицепремиер.

По думите ѝ обедната почивка на служителите е регламентирана и гарантирана, но е въведен гъвкав режим на работа за осигуряване на непрекъсваемост на работния процес.

Предоставяне на административни услуги на гражданите при непрекъснат режим на работа вече са въвели над 500 централни, териториални и общински администрации, сред тях са всички министерства и повечето прилежащи към тях агенции, Комисията за защита на потребителите, РЗИ и НАП.

Паралелно в администрациите, предоставящи най-голям брой административни услуги, е засилен процесът на тяхната електронизация. При открити нарушения в Центровете за административно обслужване, вицепремиерът Константинова апелира гражданите да сигнализират на електронния адрес на Главния инспекторат на Министерския съвет - udostoverenia@government.bg.

Проверка на КВОРУМ показа, че новото работно време на Областна дирекции "Земеделие" в Силистра е влязло в сила от 25.05.2022г. и е от 8.00 часа до 18.00 часа, с почивка 30 минути, като се осигурява непрекъсваем режим на работа с потребители чрез различен ред за ползване на почивките.

Facebook коментари