Петък, 12 Август 2022 г.

Филиалът на силистренската библиотека провежда инициативата "Лято в библиотеката 2022"

На 4 юли във Филиала на Регионална библиотека "Партений Павлович" стартира инициативата "Лято в библиотеката 2022".

Децата, изявили желание да се включат в традиционните вече летни занимания се изненадаха, че с половината от присъстващите са за поредна година заедно.

След ритуалното запознанство за по - добра комуникация си изработиха баджове саморъчно. След това нарисуваха и автопортрети, които ще бъдат включени в книжката "Съкровищата на децата – 3". Последните 15 минути преминаха в заучаване на Добруджанско право хоро.

На 5 юли темата на втората среща с децата от "Лято в библиотеката" бе "Екология и природа".

Библиотечните специалисти представиха презентация, с която показаха на присъстващите каква е връзката между Природа и Екология. Библиотекаря Веделина Симеонова сподели с децата, че нашата Планета е общ дом и ние живеем в него от много години. Но, както всички знаят, ние трябва да защитим тази къща. За да я защитим е необходимо постоянно да я пазим екологично чиста. Един от начините да се направи това е рециклирането. Затова днес малките еколози си изработиха и оформиха красиво собствени саксии от употребявани материали. След това те умело ги изрисуваха с цветни бои и засадиха в тях своите растения, с които ще подпомогнат на домовете си да станат красиви и уютни.

Facebook коментари