Вторник, 06 Декември 2022 г.

Хилда Казасян: Силистренци ще видят един истински спектакъл

Силистренци ще видят един истински спектакъл, в който са включени едни от най-красивите музики от световното кино. Като започнем от филмите на Чарли Чаплин и стигнем до най-модерните сериали, чийто мелодии всеки може да си запее. Времето отделено за "Световното кино в музика" е пълноценно и всепоглъщащо. Това е възможност да започнеш да чувстваш и да усещаш. Това каза в интервю за Общинско радио-Силистра Хилда Казасян.

"Световното кино в музика" e докосване на душата. Това е един невероятен спектакъл, с колегите ми Васил Петров, Теодосий Спасов и прекрасната Плевенската филхармония под диригентството на Борислав Йоцов. Това е концерт, който разпръсква мрака в душите, свити от действителността. "Светът на киното в музика" ни принася в света на "Имало едно време в Америка", "Кръстникът", "Убий Бил", "Кабаре", "Флашданс", "Хубава жена", филмите на Чарли Чаплин и много други. Връща ни в онова време на радост и безгрижие, на светлина и спокойствие", допълни Казасян.

"На сцената освен Плевенска филхармония под диригентството на Борислав Йоцов са и едни от най-добрите джазови музиканти в България - Живко Петров, Христо Йоцов, Димитър Карамфилов, Михаил Йосифов. Мултимедията, която допълва атмосферата на всяко представление е специално дело на Васил Каркеланов, а новите аранжименти са направени от Христо Йоцов отново специално за случая", каза Казасян.

"Не мога да си представя живота без музика. Тя ми носи всичко – вдъхновение, провокация, спокойствие. Невероятен късмет е работата ти да те прави щастлив", каза в заключение Хилда Казасян.

Хилда Казасян, Васил Петров, Теодосий Спасов и плевенската филхармония представят "Световното кино в музика" в Силистра на 12 юли - 19 часа - Драматичен театър-Силистра.

Facebook коментари