Събота, 25 Март 2023 г.

На 8 април общинската администрация в Силистра ще се присъедини към инициативата "Да изчистим България за един ден"

С акция за почистване на Дунавския парк на 8 април общинската администрация дава началото на гражданското участие в пролетното освежаване на Силистра и се присъединява към инициативата "Да изчистим България за един ден".
Общински служители ще правят оборка и почистване на зелените площи в градината. Група общинари са изявили желание да почистят парковата зона на входа на Силистра откъм Русе. Друга група е избрала да работи в района на паметника "31 полк". Екоакцията предвижда също да бъдат засадени брези, подарък за силистренските деца от енергийното дружество "Е.ОН", както и иглолистни и широколистни дървета – дарени от Държавното горско стопанство по повод Седмицата на гората.
Общинското ръководство на Силистра призовава гражданите да се включат активно в почистването на районите около жилищата си. За доброволци, които искат да участват в екоинициативи на обществени места за отдих, ще бъде създадена специална организация.
Традиционното пролетно хигиенизиране на Силистра започна в края на март. По график фирмите "Синева" и "Ербауер" чистят тревните площи в междублоковите пространства, изрязват храстите и измиват улиците.
С различни екоинициативи до 22 април – Деня на планетата Земя – граждански организации, институции и браншови формации също ще вложат усилия в освежаването и озеленяването на Силистра.

Facebook коментари