Неделя, 07 Август 2022 г.

Георги Тончев: В училище навлязоха млади хора, които се харесват много на децата

Вчера изпратихме поредният випуск 2022г. с едно мило тържество, на което освен, че раздадохме свидетелство за основно образование, определихме Първенец на випуска 2022г. За първи път беше определен и учител на годината, нашата историчка Стоянка Димитрова. Това каза днес в интервю за Общинско радио-Силистра, Георги Тончев, директор на ОУ "Св.св.Кирил и Методий" Силистра.

"Беше една много тежка година. На национално външно оценяване се явиха деца в четвърти и седми клас. При децата в четвърти клас имахме много достойно представяне, децата са ни в тройката на областта. Не такива са нашите резултати след седми клас. Много са причините. Ще си направим нарочен съвет и ще анализираме къде сме сгрешили. Според мен, електронното обучение е оставило своя отпечатък", каза Тончев.

"Учебните програми се нуждаят от промяна. Прекалено много материал има, който според мен е ненужен, непостижим и непознат. Не е адаптирам с възрастта на децата. Трябва да бъде съобразен с възрастовите особености на децата. Като директор смятам, че по всички учебни дисциплини е необходима една такава ревизия да бъде направена. Резултати се постигат само, когато материала е съобразен с възрастовите особености на децата", допълни Тончев.

"В училище "Св.св.Кирил и Методий" навлязоха все повече млади хора. Много амбициозни, знаещи, желаещи да работят. Учители, които се харесват много на децата. Те имат сърце и душа да работят с младите хора. Да си пожелаем едно красиво синьо лято! На всички мои колеги, на всички, които работят в образованието. Да си пожелаем здрави и на есен отново готови за следващата учебна година, да посрещнем предизвикателствата", каза в заключение Георги Тончев.

Facebook коментари