Събота, 03 Юни 2023 г.

Училищен музикален празник "Песни и танци по жътва" проведоха в кайнарджанското село Средище

На 29.06.2022 г. в гимназията в Средище се проведе училищен музикален празник посветен на най-важното мероприятие в Добруджа – жътвата на пшеницата.

Както нашите деди са влизали в нивата със сърп, с ръкойка и с песни на уста, така днес ние техните наследници се опитахме да вдъхновим с народни песни и танци младите фермери от гимназията, които след броени дни ще участват в жътвата на отгледаната от тях реколта от пшеница на училищните ниви. В този първи фестивал на народните танци и песните в съчетание с модерните ритми, участие взеха ученици от ОУ "Цанко Церковски" с. Средище, ОУ "Черноризец Храбър" с. Кайнарджа, ОУ " Васил Априлов" с. Голеш и ОУ "Христо Ботев" град Алфатар.

В тази първа обща изява под надслов "Песни и танци по жътва", гимназията в село Средище посрещна 140 ученици от трети до седми клас, които с талата си на сцената предизвикаха бурните аплодисменти на публиката. Всички участници в програмата получиха от ръководството на гимназията грамоти и награди, а за всички ученици, учители и гости на събитието бе организиран кетъринг.

"Изказвам своята и на екипа на гимназията в Средище благодарност към талантливите деца, към учителите им ентусиасти и към всеотдайните директори на основните училища в община Кайнарджа и община Алфатар. Благодаря Ви, че палите огънчето на българските традиции, музика и песни в сърцата на децата. Благодаря на екипа на гимназията, който въпреки краткото време и многото ангажименти в края на годината, организираха чудесен празник за децата" благодари на всички взели участие в празника директора на Професионална гимназия по механизация на селското стопанство "Никола Й. Вапцаров" г-н Камен Неделчев.

Facebook коментари