Понеделник, 15 Август 2022 г.

Силистренската ученическа банда "Графит" спечели Националния фестивал за ученически и студентски рок групи

Групата "Графит" от Силистра е първенец сред учениците, следвани от "Deathmag" от Пловдив и от "Spleen" от Варна на Националния фестивал за ученически и студентски рок групи в Добрич.

Наградата в новата категория "Посланици на мира" за деца и младежи от Украйна бе получена от Мария Жайворонок. Тя е избягала с родителите си от войната. По свое желание Мария изпълни българската песен "Ах, морето" на Тони Димитрова.

Победителите в различните категории печелят професионален запис в студио, участие в различни рок фестивали, като подгряващи групи, или изява в софийския рок клуб "Строежа".

По този начин учениците и младежите ще покажат своите възможности и музикални умения на професионалната сцена, но заедно с изтъкнати български
музиканти.

"Донесохме почетната купа в нашия град! Благодарни сме на Иван Неделчев и Боби Ейнджъл за този шанс, както и за добрата компания и подготовка. Запознахме се с още много млади и талантливи изпълнители, а това всъщност беше и най-хубавото за нас! Създадохме връзка със сродни души!" заявиха в социалната мрежа младите рокаджии.

Инициативата се осъществи със съдействието на Министерството на образованието и науката. Една от основните политики на МОН е да осигури обща подкрепа за личностното развитие на деца и младежи.

Фестивалът в Добрич се състоя след двегодишно прекъсване заради пандемията от COVID-19.

Учениците и младежите бяха оценявани от легендарни български музиканти, като Славчо Николов ("Б.Т.Р.", "Фондацията"), Атанас Пенев ("Б.Т.Р."), Звезди Керемидчиев ("Ахат") и Венко Поромански (група "Те", "Фондацията").

Facebook коментари