Вторник, 06 Декември 2022 г.

Омбудсманът се обяви срещу високата цена на водата в Силистра

Омбудсманът Диана Ковачева се противопостави на предвиденото увеличение на цената на водата, заложено в ценовите предложения на бизнес плана на "ВиК" ООД - Силистра, съобщават от пресцентъра на институцията.

От там припомнят, че при предишни обсъждания проф. Ковачева последователно е възразила и срещу повишението на цените на ВиК услугите в областите Монтана, Плевен, Велико Търново, Габрово, Русе, Стара Загора, Варна, Ловеч и Търговище.

Становището на омбудсмана е представено днес от началника на отдел "Права на потребители на административни и обществени услуги" към обществения защитник Нина Бояджиева, която участва в обществените обсъждания на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ за утвърждаване цената на водата в Силистра.

"В настоящия момент ВиК Силистра предлагат услугите си на едни от най-високите цени в страната, които са на второ място по цена, но в същото време качеството на предоставянето им остава ниско", е заявила Бояджиева.

В позицията е подчертано, че недоволството на гражданите е основателно, защото реални ползи от поскъпването на цената на водата не се наблюдават.

Facebook коментари