Неделя, 07 Август 2022 г.

РИОСВ-Русе с фотоконкурс "Моето семейно приключение в Сребърна" по случай 50-годишнина от приемането на Конвенция на ЮНЕСКО

Със съвместна инициатива РИОСВ-Русе и възпитаници на Английска езикова гимназия "Гео Милев" отбелязаха вчера 50-годишнината от приемането на Конвенцията за опазване на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Това е първото от предвидените от РИОСВ-Русе събития за отбелязване на юбилея.

В инициативата участваха ученици от 11 клас, в профили "ИТ и Предприемачество" и "ИТ и Математика" на гимназията, която е асоциирано училище към ЮНЕСКО. Те влезнаха в ролята на туристически агенти, предлагащи услуги за индивидуални и групови туристи, разработвайки маршрут/и за посещение на обекти на ЮНЕСКО в България. Реализираният проект е част от обучението по ИТ в избираемия модул, които учениците са разработвали 8 учебни часа. Целта е да се свържат съвременните технологии с популяризирането на обектите от културното и природно наследство на ЮНЕСКО в България.

Девет ученика, работили в два екипа, под ръководството на Кремена Дюлгерова и Светлана Колчева бяха отличени за креативност и ИТ умения при реализацията на училищните проекти. Те бяха отличени с грамоти и предметни награди от Светлана Иванова – директор на дирекция в екоинспекцията. Тя ги поздрави за усърдието и им пожела да популяризират българските обекти на ЮНЕСКО и да имат възможността да посетят световните такива.

За отбелязването на годишнината РИОСВ-Русе организира фотоконкурс "Моето семейно приключение в Сребърна – обект на Световното природно наследство на ЮНЕСКО и Биосферен парк" съвместно с Община Силистра и Природонаучен музей – с. Сребърна и изложба на българските обекти на културното и природно наследство на ЮНЕСКО, която ще се състои по време на кръгла маса за управление на влажните зони в гр. Силистра тази година.

Facebook коментари