Четвъртък, 29 Февруари 2024 г.

Инж. Ивелин Лозев: Уважаеми Силистренци – строителите не са "мафия"

15 години от създаването на КАМАРА НА СТРОИТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

С чувство на удовлетворение и надежда Ви поздравявам с 15-та годишнина oт създаването и съществуването на КАМАРА НА СТРОИТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ - създадена на 29.06.2007 г.!

Удовлетворение от факта, че тази структура, жадувана от дълги години от нас строителите бе създадена, въпреки трудностите и съпротивата се съхрани и успя да се развива.

НАДЕЖДА за това, че след трусовете и катаклизмите от последните 2-3 години, породени от пандемия и международни междуособици – строителството ще продължи и то с много по-високи темпове.

Последните месеци са наситени с много събития от международен и вътрешен аспект, които оказват негативно влияние на бранша ни .
Липса или затормозено публично финансиране, повишени или ескалиращи цени на строителни материали, затруднена логистика по доставка на определени строителни материали, несигурна политическа обстановка - рефлектираща върху вземането на адекватни решения от политическия елит.
За съжаление последните 15 години бяха белязани и от много некоректни практики свързани с разходването на публичен ресурс, включително и в област Силистра.

Както много други професии, така и думичката " строител" за някои стана мръсна дума.

Уважаеми Силистренци – строителите не са "мафия". Ако има порочни практики, нека всички съдействаме за отстраняването им.

Ще ви цитирам само една извадка от Устава на КСБ :

ОСНОВНА ЦЕЛ на КСБ е "защита на интересите на потребителите на строителни услуги" - т.е. призванието ни е да строим така, че всички потребители да са доволни. Като не забравяме, че ние единствени произвеждаме продукти, които ще се ползват и от бъдещите поколения.

Уважаеми Кметове и Представители на държавни институции - доверете се на вашите съграждани от областта - СТРОИТЕЛИТЕ ОТ СИЛИСТРА, когато търсите изпълнители.

ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА КОЛЕГИ !

ИВЕЛИН ЛОЗЕВ
Председател на ОП на КСБ -Силистра

Facebook коментари