Понеделник, 15 Август 2022 г.

Изложба-живопис "ПРОСТО ОБИЧ" с автор Фериде Демирова гостува в Силистра

Изложба-живопис "ПРОСТО ОБИЧ" с автор Фериде Демирова гостува в Силистра.

Снощи във фоайето на Регионална библиотека "Партений Павлович"-Силистра изложба живопис "Просто обич" откри художничката Фериде Демирова.

Родена в гр. Суворово, обл. Варна, авторката през последните 20 години живее със семейството си в гр. Истанбул. Преоткрила отново голямата си любов към рисуването, през последните 5 години тя редовно посещава различни ателиета, където получава много и разнообразни и необичайни за нея знания и умения в областта на изобразителното искуство от различни преподаватели с академично образование, които в същото време са и майстори на своето дело.

Първата самостоятелна изложба «ОТРАЖЕНИЯ» авторката открива в родния си град Суворово. Изложбата получава много добри отзиви от съгражданите й. Освен с учебна цел, много от картините и са рисувани от фотографии, на които авторката не може да устои да не ги пресъздаде на платното.

Един единствен миг уловен от камерата, може да разкрие и да събуди размисъл за много повече неща. Уловени мигове от различни камери, но в палитрата на авторката се превръщат в картини, които надяваме се, ще зарадват почитателите й.

АРТ Силистра

Facebook коментари