Понеделник, 15 Август 2022 г.

Асен Блатечки и Николай Урумов излизат утре на силистренска сцена

Асен Блатечки и Николай Урумов излизат утре на силистренска сцена

Театрална постановка "ХАЙДЕ ДА УБИЕМ МАТИЛДА", в която Асен Блатечки, Николай Урумов и... един пистолет са главните действащи лица ще се играе на 29 юни на сцената на Драматичния театър в Силистра от 19.00 часа.

Вход: Цена на билетите 12 и 15 лв.

"Хайде да убием Матилда" е лирична комедия на автора и режисьор Орлин Дяков. Крими-спектакълът е новото премиерно предложение на театрална къща "Вива арте" за сезон 2021/2022. Блестящият актьорски каст е допълнен от музикалната картина на композитора Пламен Мирчев – Мирона, автор на музиката на над 80 драматични и куклени постановки, а нюансите на тъга, смях и абсурд в сюжета са умело подчертани от Орлин Дяков – автор на 12 драматургични произведения и дългогодишен директор на Русенския драматичен театър.

Историята започва по един наглед обикновен начин - с двама мъже и една пейка в парка. Налудничавите идеи на единия, в комбинация с оръжието на другия, довеждат до редица интересни случки, породени от действията на една жена - за единия тя е съпруга, а за другия – любовница... Така започва одисея, колкото мрачна, толкова и комична, в която двамата потърпевши обединяват силите си, за да достигнат до идеалната цел, изпълнението на която да ги избави от неволите - убийството на Матилда!

Facebook коментари