Понеделник, 15 Август 2022 г.

Балет "Лиденс" от Силистра се завърна от Европейска Гранд Денс Купа 2022 - Констанца

Балет "Лиденс" гр.Силистра, се завърна от Европейска Гранд Денс Купа 2022 - Констанца, Румъния.

На 11-12-ти юни, силистренските таланти взеха участие в поредното за тях състезание и представиха повече от достойно града и страната ни. Успяха да завладеят сърцата на публиката и журито чрез общо 8 танцови изпълнения и да се завърнат в родната Силистра с призово отличие за всеки един танц.

🏆Дуетът на Мария Атанасова и Пресияна Дончева грабна златното отличие в категория Дует - Сеньори.
🏆Танцът им със Сиана Василева също взе 1вото място в категория Трио - Сеньори.
🏆Златното момче на балета - Давид Стоянов, се състезава със солово изпълнение в категория Акро денс и успя да се пребори за 2рото място.
🏆Солата на Мария, Пресияна и Сиана се състезаваха в три различни танцови стила - Танцово шоу, Характерни танци и Лирикъл и всяка от тях бе отличена с 2ро място в съответния стил.
🏆Отличени с 2ри места бяха и груповите им танци "Страст" и "Високо напрежение" в които освен Мария, Пресияна, Сияна и Давид, взеха участие и Илина Няголова и Девора Върбанова.
⭐️Освен купи и грамоти, всичките им танци получават квоти за участие в Световната Гранд Денс Купа, която ще се проведе в Рим, Италия през октомври месец 2022г.

Изненадваща беше и появата на близките на балерините, които сами се организираха и тайно пропътуваха разстоянието до Констанца за да подкрепят изявата на талантите.

Балетът изказва своите благодарности на Маргарита Любомирова - председател на НЧ "Доростол - 1870", на община Силистра, на тяхната ръководителка Лидия Маркарян и на всички, които ги подкрепяха по пътя към постигането на успехите им!

Facebook коментари