Понеделник, 27 Юни 2022 г.

Проектът "Формата- пластични интерпретации" гостува в Силистра

На 27 юни от 17:00 часа в Художествена галерия Силистра ще бъде открита самостоятелна изложба "Формата – пластични интерпретации" - пластики и пана на Илиян Иванов.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура" и в партньорство с Художествена галерия- Силистра и Сдружение "Алтернативен свят Оренда".

Идеята за проект "Формата- пластични интерпретации" е породена от мотивацията на автора да се открият и разпространят възможностите на българската дърворезба да се вплете в съвременния начин на живот. Всяко нещо се променя във времето, за да съществува и да е актуално и интересно и днес за съвременната аудитория. Изкуството на дърворезбата/скулптурата в дърво също преминава през различни етапи на развитие и търси нови форми на изява.

Проект "Формата- пластични интерпретации" е продължение на изследванията на автора върху структурата и характеристиката на формата, нейното взаимодействие с пространството и успешно реализирания през 2018 г.-2019 г. проект "В търсене на форма".

Facebook коментари