Четвъртък, 30 Юни 2022 г.

Младежка рок банда от Силистра представи дебютната си песен в ефира на национално радио

Силистренската рок банда "Графит" представи в ефира на Дарик радио първата си самостоятелна песен "Летя", ден преди на 24 юни клипът към песента да има своя прощъпулник.

От сайтаmetalhangar18.com научаваме, че "Парчето е по музика и аранжимент на Иван Неделчев (ръководител на рок клуба към НЧ "Доростол" в Силистра) и текст на Графит и Боби Ейнджъл. Видеото е заснето от Павел Симеонов (aka Shutterflow), а продукцията е на Penta Records."

Групата е съставена от млади хора от 16-годишния Иван - барабани (ученик в ЕГ Силистра), до 28-годишния Димитър - китара, както и от две 17-годишни дами - десетокласнички: Деси - вокал и клавир (ученичка в ЕГ Силистра), и Мартина - бас китара (ученичка в ПМГ Силистра). Клипът към песента е сниман в Езикова гимназия Силистра. В представянето на песента в Дарик радио участва и Боби Ейнджъл - промоутър и организатор на два фестивала.

Името на групата, създадена преди 3 години, е избрано, защото е звучно и се помни лесно. И не на последно място - графитът е материал от въглерод, от който е и диамантът.

А защо песента се казва "Летя"? Според събеседниците в студиото на радиото - защото е свобода и младост. Трейлърът към клипа на видеото.

По материала работи Йордан Георгиев

Facebook коментари