Четвъртък, 30 Юни 2022 г.

Ученици от ЕГ на финали на международния онлайн куиз за държавите от инициативата "Три морета"

На 08.06.2022 г. се проведе състезание под формата на онлайн викторина, съдържаща въпроси свързани с географията, историята и културата на страните от Инициативата "Трите морета".

В нея взеха участие 10 ученици от 9. клас, 1 ученик от 10. клас и 3 ученици от 11 клас на Езикова гимназия "Пейо Яворов" - гр.Силистра

Финалистите Серкан Сурай, Симеон Стойчев и Емилиян Друмев от 11. А клас ще бъдат наградени на национална церемония в София. Лауреатите в конкурса ще спечелят екскурзия до Полша, по време на която ще се запознаят с нейната история и култура и ще премерят сили с чуждестранни връстници в международни състезания.

Проект "Тримариум. Образователните игри като средство за подпомагане на сътрудничеството в инициативата Три морета" обхваща 12 държави и е насочен към участници от: Австрия, България, Хърватия, Чехия, Естония, Литва, Латвия, Полша, Румъния, Словакия, Словения и Унгария.

Първите 30 участници от всяка държава се класират на национални финали, а победителите от тях продължават към международните финали в Полша.

Проектът е съфинансиран от Министерство на Външните работи на Република Полша в рамките на конкурса "Публична дипломация 2022" и Полско-унгарския институт за сътрудничество "Вацлав Фелцак". Основен партньор на проекта е Фондация "Емпириа и Виедза".

Facebook коментари