Понеделник, 27 Юни 2022 г.

Отново забравиха старата столица Силистра

Законопроектът за старите български столици все още не е внесен в комисията по медии и култура, съобщи за Радио Шумен депутатът от "Има такъв народ" Пламен Николов, който е вносител на документа още през януари. Причината е, че се уточняват някои от параметрите, които са свързани с начина на финансиране на проектите.

Законът предвижда Видин, Никопол, Велико Търново, Плиска, Велики Преслав и Силистра да получат специален статут на стари столици и целеви средства от държавата, заяви още Пламен Николов. В момента законопроектът е получил становища от 4 различни институции, сред които Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Националното сдружение на общините в Република България.

Пламен Николов коментира още, че политическата обстановка в момента е напечена и се очаква стремително развитие в следващите дни. Той добави, че работата, която е трябвало да свърши като вносител, е направена. Оттук нататък зависи какво мнозинство ще се получи в парламента, за да може да се движи напред този законопроект.

Facebook коментари