Понеделник, 27 Юни 2022 г.

Известна журналистка ще преподава в Силистра онлайн медийна грамотност за 55+

Обучението "Медийна грамотност онлайн за възрастни хора" е част от програмата "Медийна грамотност онлайн – учене през целия живот" на Коалиция за медийна грамотност и Фондация "Лъчезар Цоцорков". То се осъществява в партньорство с Регионална библиотека "Партений Павлович", гр. Силистра.

"Програмата е насочена към т.нар. "новодошли" в социалните мрежи възрастни хора 55+, които вече имат достъп до интернет през смартфон или компютър, но все още нямат развити умения за безопасно и пълноценно използване на новите комуникационни канали.

Обучението е част от кампанията "Дни на медийна грамотност 2022", която се осъществява с финансовата подкрепа на Програма за малки грантове към Американското посолство, Фондация "Лъчезар Цоцорков", Програма "Европа" на Столична община, Фонд Активни Граждани и в партньорство с Министерството на образованието и Министерството на културата.

Водещ на обучението е разследващата журналистка Миролюба Бенатова.

Обучението ще се проведе на 29 юни (вторник) от 09:30 до 12:30 ч. на адрес ул. "Симеон Велики" 44

Завършилите обучението ще получат сертификат за ментори по медийна грамотност в онлайн среда. Той се издава на всички участници, които са присъствали до края на програмата.

От желаещите да вземат участие се изисква единствено да попълнят този формуляр в срок до 28 юни 2021 или да позвънят на 0888661165.

Facebook коментари