Събота, 25 Юни 2022 г.

Силистренецът Добромир Удрев посети Полша за обмяна на опит

За ново международно партньорство съобщиха от федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания" с един от най-активните спортни клубове в Полша.

На 10-ти юни в Бидгошч/Полша се състоя среща между силистренеца Добромир Удрев - член на Управителния съвет и координатор спортни дейности на федерацията и Лукаш Сконпски - Председател на Управителния съвет на Поморско-Куявски клуб по физическа култура, спорт и туризъм за незрящи и слабовиждащи "Лучничка".

На срещата присъстваха и Георги Гергов - координатор международна спортна дейност от наша страна който беше и преводач на срещата и Шъмон Борковски - треньор на Полските кадри по шоудаун и треньор в секция "Шоудаун" в Спортен клуб за незрящи "Лучничка", Бидгошч.

На срещата бяха засегнати въпроси свързани с международния правилник по шоудаун, начина на провеждане на тренировъчния процес и в двете страни.
Финансиране на спортните клубове в двете страни както и създаване на партньорство помежду ни.

Българите получиха покана за участие в полската лига по шоудаун. Полската лига се състои от всички състезатели които имат желание да се състезават независимо от тяхното ниво. Държавното им първенство се състои от определен брой състезатели.

Сконпски подари на Удрев чисто нови ръкавици за шоудаун. Такива каквито ползват в Полша.

Информация за спортен клуб "Лучничка":
В спортният клуб членуват над 150 души, незрящи и слабовиждащи от които над 50 са активни състезатели. Около половината са млади хора. Развиват предимно спортовете Шоудаун, стрелба с лък, каквато им е била първоначалната идея. Двата вида стрелба, с лазерна пушка и с пневматична
.

Facebook коментари