Понеделник, 27 Юни 2022 г.

В Силистра подготвят първия Фестивал на сетивата

В Силистра подготвят първия Фестивал на сетивата "Дунавско преживяване", който е планиран за 25 и 26 юни, съобщиха от местната община. Събитието се организира по идея на Асоциацията на дунавските общини "Дунав" и се финансира от Фондация "Америка за България", по програма "Туризъм по Дунав". Основен партньор е Община Силистра.

Фестивалът има за цел да лансира концепция за туризъм на преживяванията в Дунавски регион в България, състояща се от четири взаимосвързани елемента - кухня, вино, приключения, култура и история.

Фестивалът на сетивата има за цел да свърже и популяризира местните производители на стоки и оператори на услуги, които създават туристическа стойност и развиват туристическия пазар в Дунавския регион. Ще бъдат представени на широката общественост кулинарни, винени, приключенски и културни форми на преживявания.

Фестивалът ще бъде двудневен, на открито в Дунавския парк, със свободен вход и ще бъде организиран в контекста на честванията на Международния ден на река Дунав – 29 юни.

Ще бъдат изградени тематични кътове, предлагащи разнообразни активности за посетителите, които ще са подредени като своеобразен маршрут, по който посетителите минават. В края му ще придобиват усещане за преживяване, ангажиращо всички човешки сетива, съобщават организаторите.

Facebook коментари