Вторник, 05 Декември 2023 г.

Кметът на Силистра и Председателя на Съвета вземат участие в заседание на НСОРБ

Заседанието на Националното сдружение на общините в Република България е двудневен форум на 7 и 8 юни 22г. В работата на Общото събрание вземат участие д-р Юлиян Найденов –кмет на Община Силистра и д-р Мария Димитрова – председател на ОбС- Силистра.

По време на форума представителите на местни и държавни власти, на партньорски организации ще обсъдят актуални дългосрочни и краткосрочни проблеми:бъдещето на Европа и България през призмата на кризите; Европа готова за бъдещето? Ролята на местните и регионални власти за справяне с предизвикателствата пред следващите поколения след Конференцията за бъдещето на Европа; приоритетите на Правителството и взаимодействие с местната власт и др.

Във форума ще вземат участие с доклади в дискусии: Кирил Петков – министър-председател на Р България; Асен Василев - заместник министър-председател по еврофондовете и министър на финансите; Борислав Сандов - заместник министър-председател по климатични политики и министър на околната среда и водите; Гроздан Караджов - заместник министър-председател по регионалното развитие и благоустройството; Калина Константинова - заместник министър-председател по ефективно управление; Корнелия Нинова - заместник министър-председател по икономиката и индустрията.

Facebook коментари