Петък, 01 Декември 2023 г.

РЦПППО-Силистра проведе в Златни пясъци изнесено обучение за деца със специални образователни потребности

От 26 до 28.05.2022г., за поредна година, екипът на РЦПППО, гр. Силистра организира и проведе в к.к Златни пясъци изнесено обучение за деца и ученици със специални образователни потребности от област Силистра и техните родители.

Приключението се проведе в хотел "Елена", където три дни деца, родители и специалисти преживяха емоции и забавления, които трудно ще бъдат забравени.

В първия ден децата се наслаждаваха на игрите и танците на делфините в Делфинариум- гр. Варна, след което поеха за ново изживяване в Конна база- с. Кичево. Благодарение на треньорите те имаха възможност да се качат и да пояздят красивите коне и естествено да поплачат след това от нежелание да слязат от кончетата.

През втория ден децата бяха главни герои в терапевтични занятия, подготвени от специалистите на РЦПППО, а родителите влязоха в ролята на ко-терапевти, като така се получи споделеност и взаимност на успехите в работата.

Регионален център - Силистра изказва своите благодарности на всички дарители, които отвориха сърцата си и подкрепиха една образователна институция, за която децата със специални потребности са кауза.

Facebook коментари