Неделя, 01 Октомври 2023 г.

В Силистра стартира Фестивал на приказката

В навечерието на 1-ви юни- Международен ден на детето, който се празнува в над 40 страни по света, в Силистра са организирани редица спортни, развлекателни и образователни инициативи за деца в следващите дни.

Началото бе поставено днес, 30 май 2022г., в Салона на Община Силистра с Фестивал на приказките, част от дейностите по проект "Мисията продължава", финансиран от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

Във фестивала на 30 и 31 май участват над 120 деца от 7 детските градини, както и ученици от ОУ "Отец Паисий", ОбУ "Св. Кл. Охридски", с. Проф. Иширково и ОУ "Св. св. Кирил и Методий", с. Брадвари. Фестивалът стартира с много аплодисменти, детски вълнения, цветни костюми и драматизация на приказки в изпълнение на децата от детските градини.

Утре на 31.05.2022г. ще се представят театралните групи от Ателие "В чудния свят на приказките", създадени по проекта. Ще бъдат представени както световни приказки - "Червената шапчица", "Цветята на малката Ида", "Цар Дроздобрад" и български народни приказки – "Сливи за смет", "Неродена мома", "Примък-отмък", "Дядовата питка", "Хитър Петър" и "Дядовата ръкавичка".

Facebook коментари