Неделя, 03 Март 2024 г.

Меком стана представител на Hargassner за България

Меком стана представител на Hargassner за България

Най-големият производител на котли на биомаса, австрийската фирма Hargassner, сключи споразумение със силистренската фирма Меком за представителството ѝ в България, съобщи специализирания в енергетиката сайт bg.profiland.net.

Вече повече от 30 години компанията Hargassner произвежда системи за отопление на дървесен чипс и от 20 години системи на пелети. Гамата включва котли в диапазона на мощността от 6 до 330kW, с използване на каскадно решение до 2000kW. От 2010г. в заводите на компанията се произвеждат и котли на дърва от 20 - 60kW.

Когенерацията на биомаса предлага интересна технология за производство на топлинна и електрическа енергия, която също може да работи в оптималния диапазон на производителност за локални отоплителни системи на селскостопанска биомаса с висока електрическа и обща ефективност. За обекти и предприятия имащи по-големи нужди от топлинна енергия, компанията може да предложи устойчиви решения, базирани на серията Magno.

Това са индустриални котли, където се комбинира дългогодишна практика с най-модерните системи за отопление на биомаса от Hargassner и опита на Gilles в строителството на промишлени инсталации. Новата серия Magno се предлага в диапазона на мощността от 200 до 2500kW. В момента, тя се очертава като най-добрата алтернатива на системите на газ, където чипс и с ниско качество се изгаря напълно автоматично, споделят от фирма Меком. Компанията Hargassner има производствен капацитет от 10 хиляди котела годишно, а пред следващата година той ще се увеличи до 20 хиляди котела. Благодарение на новата сграда, пусната в експлоатация пред 2021г., компанията има 55000m2 обща площ, която в момента също се разширява. В производството се използват най-новите CNC управлявани машини за обработка на ламарина, заваръчни роботи и напълно автоматична система за прахово боядисване с енергия от биомаса.

Facebook коментари