Сряда, 30 Ноември 2022 г.

Фестивал на приказките ще се проведе в Силистра

На 30 и 31 май в Салона на Община Силистра ще се проведе Фестивал на приказките. Фестивалът е част от дейностите по проект "Мисията продължава", финансиран от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

В събитието ще участват над 120 деца от 7 детските градини, както и ученици от ОУ "Отец Паисий", ОбУ "Св. Кл. Охридски", с. Проф. Иширково и ОУ "Св. св. Кирил и Методий", с. Брадвари. На 30 май от 9:30 ч. участниците от детските градини на града, облечени в костюми на приказните герои, които ще пресъздадат, ще преминат през централната част на града.

От 10:00 ч. започва първата част на Фестивала с драматизиране на приказки в изпълнение на децата от детските градини. На следващия ден ще се представят театралните групи от Ателие "В чудния свят на приказките", създадени по проекта. Ще бъдат представени както световни приказки - "Червената шапчица", "Цветята на малката Ида", "Цар Дроздобрад", така и български народни приказки – "Сливи за смет", "Неродена мома", "Примък-атмък", "Дядовата питка", "Хитър Петър" и "Дядовата ръкавичка".

Консултант и водещ на събитието ще бъде Христо Христов, ръководител на ТС "Артистик" при ЦПЛР-ОДК, Силистра.

Facebook коментари