Четвъртък, 30 Юни 2022 г.

Как да финансирате нова бизнес идея – полезни съвети

Имате нова бизнес идея, но не разполагате с достатъчно финансови средства, за да я реализирате? Вижте как да намерите бързо решение на проблема.

Как да финансирате вашата нова бизнес идея

Много хора си мечтаят да стартират собствен бизнес, но за съжаление не разполагат с достатъчно средства. Ако и вие имате нова бизнес идея и се чудите как да я реализирате, това ръководство ще ви помогне да намерите най-добрия начин за финансиране. На първо място, е важно да прецените каква сума ще ви бъде нужна, за да направите своите първи стъпки в даден бизнес.
При стартиращите бизнеси е задължително да се изготви бюджет и да се прогнозират разходите. Единият вариант да финансирате идеята си е като се обърнете към външни инвеститори. Но той изисква голяма ангажираност и има доста недостатъци. По-лесният вариант е да проверите какви са опциите ви за заем. Може да кандидатствате за онлайн кредит и при одобрение да получите гъвкави условия. Ето какви са различните опции за финансиране с кредити:

Бърз онлайн кредит

В днешно време има множество небанкови институции, които предлагат бързи кредити. Заявките се подават изцяло онлайн и потребителите получават отговор в максимално кратки срокове. Повечето компании дори не изискват трудов договор и доказване на доход. Кандидатстването става само с лична карта. Обикновено, в сайтовете са налични кредитни калкулатори, чрез които клиентите могат да си изберат размер на кредита и срок на договора и да изчислят месечната вноска. Някои фирми дори могат да предложат на най-новите клиенти безлихвен кредит. Това е изгодна оферта, защото ще върнете точно толкова колкото сте взели.

Компаниите за бързи кредити понякога изготвят и индивидуални предложения в зависимост от финансовото състояние на клиента. Въпросът е само дали изтеглената сума ще успее да покрие разходите по вашия стартиращ бизнес. По принцип максималната сума, която се предлага е около 4000-5000 лв. – значително по-малко в сравнение с офертите на банките. Дали един такъв онлайн кредит ще спаси положението и ще ви помогне да финансирате идеята си, зависи главно от избраната сфера. Има бизнеси, при които сумата от 5000 лв. ще бъде недостатъчна. Но ако искате да започнете на дребно и да не поемате големи рискове, може и да ви свърши работа.
Още едно важно предимство на бързите кредити е, че понякога се отпускат и на хора с лоша кредитна история. Ако в миналото сте имали някакви закъснения по кредит и са отразени в ЦКР, няма защо да се притеснявате. Някои фирми няма да вземат предвид лошата кредитна история или ще ви предложат компромисен вариант. Все пак те търсят нови клиенти, предлагат примамливи оферти като безлихвен кредит и са склонни да дадат шанс на всеки.

Потребителски кредит от банка

Друг вариант да си набавите средства за финансиране на вашата бизнес идея е като изтеглите потребителски кредит от банка. В такъв случай може да кандидатствате и за големи суми над 50 000 лв. За разлика от бързите кредити обаче, тук ще са ви нужни повече документи. Банките изискват документ за доказване на доход за поне 6 месеца назад. Така че ако не работите на трудов договор или не се осигурявате по друг начин, е почти сигурно, че няма да ви одобрят, особено за голяма сума.
Срокът на договора може да бъде избран от клиента. Най-често възможните срокове са между 3 месеца и 120 месеца (10 години). Кредитоискателите могат да посочат и дали лихвеният процент да бъде фиксиран или променлив. Някои банки предоставят и потребителски кредит без обезпечение, но все пак подлежащ на индивидуална преценка според рисковия профил на клиента. Освен лихвата върху главницата може да бъдат начислени и други такси и комисионни в зависимост от типа кредит, който потребителят избере.

Къде са най-добрите оферти

Има най-различни оферти, но те биха покрили конкретни индивидуални нужди. Например, ако една оферта е подходяща за финансиране на дадена бизнес идея, то за друга може да не е толкова изгодна. Но все пак за да се ориентирате кои са най-надеждните кредитни компании в България, може да погледнете в Creditonline.bg. Там можете да проверите размера на предлаганите кредити от дадена фирма, срокът за погасяване, изискваните документи. Освен това, в сайта има и подробни описания на всички видове кредити и кредитни карти. Налична е и информация за теглене на кредити с лошо ЦКР. Както виждате, начините за финансиране са много. Нужно е само да обмислите добре идеите си и да не се отказвате от мечтите си.

Facebook коментари