Петък, 20 Май 2022 г.

Две поредни вечери алеите на градския парк в Силистра ще бъдат маршрут за пътешествие

Тази и утре вечер в Силистра алеите на градския парк ще бъдат маршрут за пътешествие, съобщава БНР.

Събитието е именувано балада-спектакъл "Река Дунав – нов поток" – представление-разходка, по време на което организаторите обещават публиката да се пренесе в спомените си и да направи символичен полет-преход към настоящето и бъдещето.

Организатори са сдружение "Открити пространства", а инициативата им се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура" по програма "Творчески инициативи" и със съдействието на Община Силистра.

Житейски истории, приказки и поетични текстове, музика и всичко това вдъхновено от реката, от града и неговите жители. Това обещава Цветомира Гергинова, чийто корени са от Силистра, макар и животът й да я държи на стотици километри:

Цветомира Гергинова
Цветомира Гергинова


"Тръгваме от пристанището на Силистра, минаваме през конкретните места, за които говорим – за Дунавската градина, ресторантите, които е имало преди, басейни. Свършваме в края на Дунавската градина – на Лятната сцена".

Жанрът балада-спектакъл идва от Франция. Този артистичен подход има за цел да насочи вниманието на зрителите към пейзажите, богатството на природното наследство и местната история.

В проекта ще вземат участие доброволци от града, Градският духов оркестър и Ансамбъл "Силистра".

Тази вечер от 18:00 часа и в събота от 17:00 часа Дунавският парк ще е арена за пътешествия и приключения.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Незабравка Кирова.

Facebook коментари