Петък, 20 Май 2022 г.

В Силистра бе открит офис на Двустранната търговска камара България-Румъния

Днес в Силистра бе открит офис на Двустранната търговска камара България - Румъния. Адресът на офиса е ул. "Дръстър" до СУ "Никола Вапцаров".

Председател на камарата е Дору Драгомир, а неин заместник-председател е силистренеца Светослав Кьосев.

Откриването на офиса бе съпроводено с първи по рода си международен форум с участието на представители на бизнеса, на държавните и на местните власти от двете страни на Дунава.

Гости на събитието бяха румънският посланик в София г-жа Бръндуша Предеску, областният управител на област Силистра Катя Кръстева, народният представител от 20-и МИР Силистра Стоян Георгиев - председател на Група за приятелство България - Румъния, кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов, почетният консул на Румъния в Силистра инж. Стефан Райчев и др., включително представители на властите в окръг и община Кълъраш, Румъния, както и на тамошни структури на бизнеса.

В Камарата, създадена преди 10 години, която има офиси в Букурещ и София, членуват 56 компании от близо 30 икономически направления. В момента България е вторият по големина търговски партньор на Румъния. Хиляди са фирмите, регистрирани реципрочно на огледална основа във всяка една от двете съседни страни.

Facebook коментари