Неделя, 14 Април 2024 г.

Цветомира Гергинова: Много е важно да сме на ясно какво иска душата ни, за какво мечтае

За 13 и 14 май е предвидена инициативата "Балада спектакъл – нов поток".

Това е своеобразна разходка по река Дунав, както и разходка из Дунавския парк в Силистра.

Целта на инициативата е участниците да се докоснат до историята и забележителностите на града на града.

Цветомира Гергинова, която е в екипа на организаторите сподели за Общинско радио-Силистра как се е родила идеята за инициативата.

"Идеята назря още от 2018 година, когато в рамките на обучението на френски артисти, поканени в България, във формата на обучения за разказвачи на приказки. Тази инициатива много ми хареса и няколко години подред сме осъществявали такива представления и защото това е родният град на майка ми и баба ми реших да направим следващата балада спектакъл именно тук в Силистра.

Иначе това е индивидуален проект, финансиран от националния фонд "Култура".

Инициативата, всъщност е осъществена от сдружение "открити пространства" Дейността на проекта е насочена към културно образователни дейности със социално екологичен акцент.

"За мен от съществена важност е да псе работи с децата и да се възпитават качества и добродетели. Длъжни сме да сме на ясно какво правим за себе си за другия за света около нас. Работя с деца, които са възпитани да пазят традицията и жив спомена. Много е важно да има време и място, където човек трябва да си формулира решенията за утрешния ден", сподели Цветомира и допълни, че пътуването в чужбина за известен период от време не е решение и че това пътуване в края на краищата те връща към корените.

Тя сподели, че е важно да имаш своя среда, за да можеш да споделиш и реализираш нещо свое.

"Много е важно да сме на ясно със себе си, какво иска душата ни , за какво мечтае", каза в заключение Цветомира Гергинова.

Facebook коментари