Петък, 01 Юли 2022 г.

Силистренски депутат преряза лентата на обновения парк в Старо село

Благодарение на публикация във Фейсбук научаваме: "Открихме парк в село Старо село, организирахме великденско хоро с НЧ "Възраждане" и конкурс за великденски яйца". Това се е случило навръх Великден и свършеното е само първата фаза от почистването и подновяването на парка (по предварителна информация, ще има продължение на проекта).

Символично лентата е прерязана от народния представител от 20-и МИР Силистра Стоян Георгиев ("Продължаваме промяната"), който е споделил сред местните хора, че има спомени от селото от времето на студентските бригади. Двамата с тутраканския общински съветник Кристиян Калчев от Гражданско сдружение "Заедно", представено в ОбС Тутракан, са уговорили работна среща, за да обсъдят възможности за инвестиции в селото.

Относно възстановителните дейности в парка, те са дело на 3-седмичен труд на доброволци от група "Старо село – младежка енергия" с председател Симона Дякова и от представители на Граждански съвет "ЗАЕДНО" с председател на секцията Галя Спасова.

Работата е свършена със съдействието на кмета на Старо село Пламен Маринов, както и на община Тутракан, предоставила два компостера за парка. Организаторите на акцията благодарят на Светла Коева – секретар на читалището, и на Ангел Бойчев, които са сред активните доброволци от селото.

Facebook коментари