Неделя, 03 Юли 2022 г.

Театърът в Силистра с извънредно представление заради голям зрителски интерес

Драматично-кукленият театър в Силистра ще включи извънредно в репертоара си за месец май спектакъла "Хлапачката от 13-я етаж" от румънския драматург Мирча Йонеску поради големия зрителски интерес. В пиесата участват актьорите Илияна Крушева и Станислав Георгиев. Това съобщи директорът на културната институция Златина Станева.
Представлението на "Хлапачката от 13-я етаж" е насрочено за 16 май, понеделник, от 19 часа, а цената на един билет ще е 6 лева.
Според Станева, след последното представление на пиесата на 2 май, много зрители са напуснали театралния салон силно развълнувани и със сълзи в очите.

Това е спектакъл за тийнейджъри. Спектакъл за подрастващите, спектакъл за родителите и учителите. Спектакъл, който ще ни накара да се замислим. Спектакъл, който ще ни отвори вратичката, през която да влезем в душевния свят на съвременните подрастващи хлапета. Дали ще подценим проблемите им, след като го гледаме? Дали "Държавата", в лицето на управляващите, ще разпознае някъде себе си?

***
"Добре дошъл в моята стая ! Аз съм Линда ! Днес на 13.05 в 13 часа навършвам ...колко години?
13...Страхотно ! Днес 13-ти, 13 часа, 13 години....... На кой етаж ? Точно така- на 13 –тия....Плаши ли ви тази цифра ? Мен не ме плаши ! Понеже не живея в Америка... Мислите ли, че аз съм отрепка на обществото..."

Facebook коментари