Четвъртък, 07 Декември 2023 г.

Фестивалът "Вкусът на Добруджа - където модерното среща традициите" поставя основите на възраждане на обичаите в района

Първото издание на фестивала "Вкусът на Добруджа - където модерното среща традициите" се проведе на 15 и 16 Април в гр. Силистра и село Ветрен.
Организаторите от сдружение "Силистра 2030" успя да срещне гостите и жителите на региона с добруджански производители на традиционни храни и напитки, занаятчии и самодейци. Събитието се проведе паралелно на няколко локации в града и в с. Ветрен.

Фестивалът за култура, вкусове и традиции на Добруджа постави основите на възраждане обичаите от района, като с програмата си запозна посетителите с културно-историческото, природно и кулинарно богатство.

"С този фестивал вярваме, че поставихме основите на изграждането на Силистра и областта като атрактивна туристическа дестинация. Доказателство за това са гостите от Бургас,Варна, Велико Търново, София и от малките населени места в района. Освен това, успяхме да привлечем жителите на Силистра, като гости на село Ветрен, което също е богато на исторически и кулинарни традиции", казват организаторите от "Силистра 2030".
"Щастливи сме, че събитието предизвика такъв интерес и се радваме, че успяхме да оправдаем очакванията както на производителите, така и на гостите на фестивала и всички, които се включиха в подготовката му. Това ни мотивира все повече да подготвим следващото издание още по-професионално", сподели Николай Неков, основател на сдружение "Силистра 2030".

Фестивал "Вкусът на Добруджа - където модерното среща традициите" се осъществи с финансовата подкрепа на "Виваком Регионален Грант"
Официални спонсори на събитието бяха "Дестан", ЗК Нива 93", "Еконт"
Партньор на събитието беше "Община Силистра" и кметство с. Ветрен.
Медийни партньори бяха БНТ 1, Портал Силисра, Таксистар

Facebook коментари