Неделя, 03 Юли 2022 г.

Гражданско недоволство заради смяната на шефа на ВиК Дулово

Десетки хора се събраха пред клона на ВиК Дулово, за да изразят своето недоволство заради смяната на дългогодишният шеф на клона на Дружеството в града, съобщиха за КВОРУМ самите протестиращи.

Иван Донев е управлявал клона на дружеството в продължение на 9 години и 10 месеца, но след смяната на директора на ВиК Силистра е бил уведомен, че предстои неговото освобождаване.

Недоумение в жителите на Дулово буди това, че на негово място без конкурс, без опит в сферата и без образование по специалността е назначен Пламен Батанов, който е приближен на бившия депутат от ИТН и настоящ секретар на МРРБ в парламента Петър Димитров.

Директор на ВиК Силистра е Тошко Тодоров, който е бивш сътрудник на партия ГЕРБ, настоящ член на ИТН.

Явен случай на политически назначения, след като Министерството на регионалното развитие под чиято шапка са ВиК дружествата бе оглавено от Гроздан Караджов, от квотата на ИТН.

"Е, няма такава държава!" би възкликнал авторът на едноименната песен, ако в случая не ставаше въпрос за неговите партийни отрочета.
Промяна без граници. И без срам.

Недоволните граждани се заканиха, че ако не се вземат нужните мерки и това назначение не бъде отменено, може да се стигне до гражданско неподчинение.

Facebook коментари