Неделя, 03 Юли 2022 г.

Балетен спектакъл на школа "Аксел" по случай Международния ден на танца

Школа по модерен балет "Аксел" към ОДК - Силистра с хореограф Адриана Мумджиева кани своите приятели и почитатели на ежегодния си концерт - спектакъл, посветен на Международния ден на танца. Заповядайте на 11 май 2022 г. (сряда) в Драматичен театър "Сава Доброплодни" от 18:30 часа. Концертът е благотворителен, като събраните средства ще бъдат използвани за финансиране на конкурсни участия на децата от балет "Аксел". Входът е с покани на стойност 3 лв., които могат да бъдат закупени на място, непосредствено преди събитието.

С ефектен балетен спектакъл школа "Аксел" ще отпразнува Международния ден на танца, честван по света на 29 април.

С обещание за незабравими емоции и невероятна атмосфера, обгърната в магията на танцовото изкуство, децата от балет "Аксел" ще демонстрират своите умения и талант. В продължение на час и половина зрителите ще могат да се насладят на прекрасна хармония между хореография, сюжет, музика и сценични костюми, умело подбрани от Адриана Мумджиева.

Чаровните балерини на "Аксел" ще изпълнят на сцената на Драматичния театър общо 21 оригинални и въздействащи хореографии в ритъма на модерния и съвременния танц. В концерта ще вземат участие от най-малките до най-големите танцьори на школата, обучавани в седем групи през настоящата учебна година. Възпитаниците на балет "Аксел" - една от най-успешните и разпознаваеми школи в града, ще зарадват публиката и с най-новия си репертоар от танци. По време на концерта балет "Аксел" ще изпрати тържествено и своите три абитуриентки тази година - Александра Неделчева, Лора Тодорова и Ронелия Лазарова, които години наред бяха част от голямото семейство на школата.

Една прекрасна вечер - истински празник за сетивата, където музиката и танцът се сливат в едно цяло, е поздравът на силистренския балет за всички приятели и почитатели на школата.

Facebook коментари