Събота, 03 Юни 2023 г.

Георги Тончев: Иновативността е съвременното развитие на образованието

Четири училища - две от Смолян и две от Силистра от които по едно е иновативно ще вземат участие в започващата днес национална среща в Силистра под надслов" "Разкази за Силистра и Дунав".

Общо шест паралелки от силистренското училище "Св.св Кирил и Методий ще се включат в инициативата като целта е в рамките на иновационен проект да се обсъдят дейностите на учебните заведения. В рамките на проекта, всяко от училищата ще представи забележителностите на своя град като се набляга на външното оценяване и промяна на начина на методиката на самия урок.

"Тук е важно да се знае че целта е да се наблегне на иновациите в системата на образованието, че всеки клас и ученик има право на идеи и свои виждания", сподели в интервю за Общинско радио-Силистра директорът на силистренското училище Георги Тончев.

Това е проект, в който са включени от всеки от страните и по едно неиновативно училище така че да се представа и използва опита от резултатите от иновационните методи, нови практики и идеи.

"Иновационните методи са съвременният начин на образование, където всеки преподавател има свободата да предлага своите идеи и учебникът се превръща само в едно пособие в новия образователен метод Идеята за сътрудничество възникна чрез моите колеги от училището, идея, която в последствие се разви и се достигна до значителни резултати, които разграничаван общо приетия метод и иновативността. Начинът на общуване е различен, както и взаимоотношенията в отделните класове. Там където е базата със съвременните методи, там са и учениците" сподели Тончев и допълни, че дистанционното обучение е разрешена форма, която може да бъде използвана реално в системата. Идеята на ръководството на силистренското училище да бъдат изградени съвременни центрове на базата на които учениците да доизграждат уменията си.

Facebook коментари