Неделя, 29 Май 2022 г.

Силистренско участие в откриване на Академия за стартиращи предприемачи в град Габрово

Областният управител на област Силистра Катя Кръстева и нейният заместник Минчо Йорданов бяха сред гостите при откриване в Габрово на Академия за стартиращи предприемачи (BASE) – безплатно обучение и средище за общуване с мениджъри, създали успешни бизнес проекти в България. Програмата е разположена в 13 седмици за общо близо 40 часа. Участниците ще имат правото да разработят проект по своя идея или бизнес, представяйки го пред жури в края на обученителния процес.

Освен гостуващите представители на областни администрация от Северна България, предимно от Северен централен район, в събитието участваха Областна администрация Габрово с областен управител Ралица Манолова, община Габрово, Обществен дарителски фонд – Габрово, Съвет на жените в бизнеса в България (СЖББ) и Фондация "Америка за България".

Специално поздравление към присъстващите отправи Надя Захариева – програмен директор "Бизнес, предприемачество и технологии" във Фондация "Америка за България", която е и лектор в програмата. Обучението започна с лекция на тема "Предприемачество. Какво е това?", водена от члена на УС на СЖББ г-жа Лидия Шулева – вицепремиер и министър на две министерства в правителството на Симеон Сакскобургготски, която е собственик на консултантска агенция "Бизнес интелект".

Facebook коментари