Неделя, 26 Май 2024 г.

Доростолския митрополит Яков подстрига за иподякони две украинчета и се помоли за жертвите на войната

Възкресение Христово посрещнаха вярващите в Силистра. Пасхалната света литургия бе отслужена от Доростолския митрополит Яков и местното духовенство, съобщи БНР.

В полунощ миряните излязоха от катедралния храм "Св.св. Първоапостоли Петър и Павел" на двора, огласен от тържествения камбанен звън и изпълнен с още и още прииждащи богомолци, за да запалят и отнесат у дома си свещица с благодатния огън.

След празничната литургия продължила до 3 часа след полунощ владиката подстрига ритуално за иподякони 13-годишния Владимир и 18-годишния Михаил, пристигнали в Силистра от Одеса с майка си Виктория:

"Ние много дълго чакахме това, за това сме се трудили много и ето че то се случва в този трогателен момент – на Пасха, в един от най-важните моменти в живота".

Да има мир на земята и да цари любовта между нас човеците пожела Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Яков.

"Да се помолим и за онези хора, които умират – наши братя, които загиват и то в братоубийствена война. Да се помолим за тях, Господ да ги утеши, да им даде сили, да могат да понесат това изпитание".

Facebook коментари