Петък, 19 Април 2024 г.

Христо Христов: Публиката харесва качествените спектакли

Вчера вечерта в Драматичен театър Силистра студио "Артистик", към Обединен детски комплекс Силистра, представи постановката "Последните мускетари" по Валери Петров, която в оригинала си носи заглавието "Честна мускетарска".

Във връзка с постановката интервю за Общинско радио-Силистра даде режисьорът и ръководител на студиото Христо Христов.

"Позволих си да направя един римейк на заглавието, за да провокирам публиката преди спектакъл. Мисля, че благодарение на Валери Петров и неговия текст, добре е да припомняме кое е смисълът, кое е значимото в нашия живот. Това ще види публиката, ние правим спектакли, които не са само в една тема концентрирани. Нашето студио не се вълнува какво точно в момента се движи като тенденция. За нас е важна темата, смисълът на спектакъла да се приеме на първо четене от актьорите. Трагикомичното е най-висшият жанр. Публиката харесва качествените спектакли", подчерта Христов.

На 5 май постановката "Последните мускетари" ще се играе отново от трупата. След това предстои на студиото участие във фестивала "Малкият принц" във Велико Търново с постановката. На 13 май за зрителите ще представят постановката "Валентиновден" Подготвяме "Поглед над кукувиче гнездо", драматургия по книгата на Кен Киси, това ще е и премиерното заглавие за лятото.

"За артиста най-важно е да остане човек. Трябва да има ценностна система. Трябва да е добър за семейството, за себе си. Да обича и да дава пример. Не всички ще станат актьори или ще кандидатстват, но за мен е по-важно да останат добри хора и да предадат щафетата, както в спектакъла. В края се казва: смяна винаги ще има. Това е смисълът", сподели Христов.

"Призовавам към смирение, към човечност, към разбиране и потъваме вътре в себе си и се наслаждаваме на нашите семейства, нашия живот. Да се съхраним като хора, като нация. Обич всемирна да има, да се намира време за прошка, защото това е начинът да продължаваме живота си напред", каза в заключение Христо Христов.

Facebook коментари