Неделя, 03 Юли 2022 г.

Силистренска ученичка от Езиковата гимназия спечели първо място на турнир по английска реч и дебати

Гергана Филипова, Габриел Георгиев и Благовеста Георгиева са финалистите и полуфиналистите от есенния и пролетния турнир по английска реч и дебати, организиран от фондация БЕСТ.

Тримата единадесетокласници от Езикова гимназия премериха своите способности по английски език с най-добрите свои връстници от страната в националния кръг на състезанието, което се проведе в Американския университет в Благоевград.

Гергана завоюва първо място в категория Проза с известния монолог на Минди Джоунс "Crazy". Габриел участва в надпреварата с поемата на Чарлз Буковски "Let It Enfold You" и се класира на полуфинали. Благовеста представи монолог от произведението на Габриел Дейвис "Unbearable Hotness" и премина през първи и втори етап с Проза.

Треньор на отбора на ЕГ е Сам Хенторн, които през тази учебна година е единственият помощник-учител от САЩ в област Силистра по програма Програма Фулбрайт на Фондация Америка за България.

Какво точно означава да се състезаваш в раздел Проза? А в раздел Поезия - достатъчно ли е да умееш да рецитираш? Как се готви човек за състезание на такова високо ниво? Тези и други въпроси ще зададе нашият журналистически екип на победителите, когато се срещне с тях. Повече за атмосферата на това авторитетно събитие очаквайте в нашия репортаж по разказите на участниците в него.

Facebook коментари