Неделя, 03 Юли 2022 г.

Опашка от пенсионери се изви пред пощата в Силистра

Опашка от пенсионери се изви пред пощата в Силистра, съобщиха читатели КВОРУМ.

Проблема е от вчера, защото парите се получават след справка в хартиени списъци и след подпис.

Ръководството на "Български пощи" увери, че всички пенсионери ще си получат пенсиите.

Няма да има пенсионери, които да останат без пенсии за Великден след хакерската атака срещу "Български пощи". Това увериха от националната пощенска служба и съобщиха, че са готови да работят и в почивните дни.

В пощата в Силистра е въведен пропускателен режим, които улесняват организацията по изплащането.

Ръководството на "Български пощи" увери, че всички пенсионери ще си получат пенсиите. Ще бъде направен анализ дали се налага пенсии да се раздават и след 20-и април.

"Всички екипи работят, работят денонощно. Задължително, ако се наложи, ще се работи през почивните дни, няма да останат пенсионери без да си получат пенсиите, създадени са възможности. Да, работи се по-бавно, това е факт", каза пред БНТ Деян Дънешки - главен изпълнителен директор на "Български пощи".

Пенсионерите обаче трябва да знаят, че в момента няма как да получат парите си във всеки един пощенски клон.

"Към настоящия момент те ще бъдат раздавани единствено и само в пощенските станции по местоживеене. Така че който очаква да я получи на друго място, това няма да може да бъде извършено", уточни Дънешки.

Изпълнителният директор на "Български пощи" не се ангажира със срок, в който ще бъде решен проблемът след хакерската атака. Няма информация да са източени данни . Хакерската атака е извършена извън България. Не може да се каже дали става дума за "троянски кон".

Facebook коментари