Неделя, 29 Май 2022 г.

Започва приемът на курсанти и студенти в Академията на МВР

Академията на МВР даде начало на кампанията по прием на курсанти и студенти за учебната 2022/2023 година.

И тази година специалностите за образователно-квалификационна степен "бакалавър" в двата факултета на висшето училище са: "Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред", "Гранична полиция", "Публична администрация" и "Пожарна и аварийна безопасност".

Магистърските програми в Академията на МВР са: "Защита на националната сигурност", "Стратегическо ръководство и управление на сигурността и обществения ред", "Психологично подпомагане на оперативно-издирвателната дейност", "Публична администрация" и "Пожарна и аварийна безопасност".

Кандидатите за курсанти, които подлежат на специализиран подбор, могат да подават документи до 3 юни включително в областните дирекции на МВР по местоживеене, а за тези, които живеят в София – в Столична дирекция на вътрешните работи.

Кандидат-студентите за образователно-квалификационните степени "бакалавър" и "магистър" могат да подават документи до 22 юни включително.

Условията и редът за кандидатстване са публикувани в сайта на Академията (вижте тук).

На 27 и 28 април във висшето училище ще се проведе "Ден на отворените врати", по време на който ще бъде предоставена детайлна информация относно условията за кандидатстване и за обучението в Академията, посетителите ще научат подробности за учебния процес и за част от практическите занятия на курсантите в Академията.

Желаещите да посетят висшето училище в рамките на събитието трябва да се регистрират предварително до 20 април включително. С оглед пропускателния режим на учебното заведение те трябва да бъдат пред входа на Академията в 9.00 часа.

За информация относно цялостното обучение в Академията на МВР е нужна регистрация ТУК.

Тези, които желаят да посетят факултет "Пожарна безопасност и защита на населението", трябва да се регистрират ТУК.

Facebook коментари