Четвъртък, 20 Юни 2024 г.

ГЕРБ – Дулово организира пролетен празник. Идеята е той да стане ежегоден

"Младост, цветя, любов, ново начало – тези носещи оптимизъм и надежда думи бихме могли да заменим само с една – пролет."
С тези думи бе поставено Началото – Първия пролетен празник на самодееца, организиран от общинската организация на ГЕРБ Дулово, по идея и спонсорство на общинския ръководител Тодор Тодоров. Любезно съдействие оказа и община Дулово.
В препълнения салон на читалище "Н. Й. Вапцаров" в Дулово гостите и гражданите от града и общината се насладиха на прекрасните изпълнения на самодейните колективи, индивидуалните певци и инструменталисти и със сигурност изживяха положителни емоции и настроение в първия ден от пролетта.
Проявата уважиха народния представител Стефан Господинов, зам. областния управител Тодора Цонева. "Нека този празник сложи началото на едно ново събитие за община Дулово, като се превърне в ежегодна традиция", се казва в поздравителния адрес от ГЕРБ Силистра.
Въпреки, че проявата нямаше конкурсен характер, идеята на организаторите бе да бъдат отличени участниците. За целта на финала компетенто жури оцени и поощри всеки един от явилите се на сцената с грамоти, някои от които са – "Песен, изпята от сърце", "Вечните песни на България", "Опазване и съхраняване фолклорното богатство на Добруджа", "Песни, обичани от всички". Всяка група получи и парична награда, осигурена от общинския ръководител на ГЕРБ в Дулово Тодор Тодоров.Негова е идеята пролетния празник да стане регионален и ежегоден. Първата гост група бе танцова формация "Алегро" – гр. Алфатар.
Със сигурност Първия пролетен празник донесе весело настроение и топлина в сърцата на присъстващите и не на последно място – очакване за следващия.

Facebook коментари