Неделя, 03 Юли 2022 г.

Кайнарджанско училище участва на среща за обмен на практики в Разград

Представители на Основно Училище "Черноризец Храбър" - с. Кайнарджа от област Силистра взеха участие от 12 до 14 април на среща за обмен на практики по националната програма на МОН "Иновации в действие".

Тя се проведе в ОУ"Васил Левски"-Разград. В нея освен ОУ"Васил Левски" участват партньорските училища по програмата: Частно основно училище "Мария Монтесори"- гр. Добрич и Средно училище "Антон Попов"- гр. Петрич.

Срещата бе открита от директора на ОУ"Васил Левски" Диана Първанова, която припомни, че учебното заведение е иновативно училище от 5 години, а за трета поредна година домакинства на среща за обмен на практики.

Приветствия към участниците във форума отправиха областният управител д-р Деян Димитров и началникът на РУО на МОН Ангел Петков. Сред официалните лица бяха и заместник областният управител Драгомир Златев и заместник-директори на трите гостуващи училища.

Деца от всяко от четирите училища отправиха музикални и стихотворни поздрави едни към други, като от разградското училище в концертната част участваха: първокласничката Габриела Маринова и четвъртокласничката Ирем Али, които са възпитаници на Класа по поп пеене в ЦПЛР Център за работа с деца; второкласникът Йордан Гавазов – възпитаник на Музикална школа "Илия Бърнев" при НЧ"Развитие 1869"; Танцова школа "Сладури" при ОУ"Васил Левски" и ДТА"Лудогорче". Водеща на програмата бе първокласничката Марина Дончева.

След музикалните поздрави започна представянето на добри практики от ученици и учители от четирите училища.

Facebook коментари