Сряда, 17 Април 2024 г.

Малолетни вилняха на детска площадка в Силистра

Установени са значителни повреди на територията на детска площадка, намираща се в междублоково пространство между улиците "Серес" и "Янко Тодоров", съобщават от община Силистра.

По информация на живущите в района повредите са извършени от малолетни деца, които в тъмните часове на денонощието се събират на мястото.

При установяване на конкретните извършители, те, както и техните родители, подлежат на санкции и глоби по Наредбата за опазване на обществения ред и чистота на Община Силистра.

От Общината уверяват, че ще бъдат предприети мерки за отстраняване на повредите по детската площадка, както и ще бъде поставено видео наблюдение на района.

Всички граждани, които станат свидетели на посегателства на всякакъв вид общинска собственост да подават сигнали към отдел "Инспекторат" – в работно време от 08:00 до 12:00 часа и от 13:00 до 17:00 часа на телефон 086 816 277/229, както и по всяко време на денонощието на телефон 112.

В момента тече обследване на всички детски площадки на територията на общината, в следствие на което ще започне подмяна на компрометираните съоръжения.

Facebook коментари